امام رضا (ع) می فرماید :

کسي که اندوهي از دل مومن بزدايد ، الله تعالي در روز قيامت اندوه را از دل او برطرف نمايد.اصول کافي ، ج2 ، ص200

28 اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم عمر خیام

اطلاعیه جهت واگذاری مسکن مهر به پرسنل  صنعت گردشگری

ثبت نام در خصوص  مسکن مهر کارکنان صنعت گردشگری حداکثر تا 31 اردیبهشت ماه 91 تمدید شد. لذا از متقاضیان دعوت به عمل می آید فقط تا تاریخ ذکر شده جهت تکمیل مدارک خود اقدام نمایند...شرایط و مدارک لازم جهت ثبت نام

جاذبه هاي گردشگري تاريخي
پلكان نادري چاپ فرستادن به ایمیل

 

يكي از آثار تاريخي وكارهاي برجسته نادر شاه افشار در اين شهرستان راه مالرو وارابه رو در ارتفاعات صعب العبور ودشوار الله اكبر است كه نشانه عزم واراده نادري مي باشد .اين راه كه به گويش محلي به آن نردبان يولي مي گويند در گردنه جنوبي الله اكبر كنار جاده شوسه ونزديك آبادي كپكان قراردارد .در حدود 55 خم و900 پله است كه براثر تراش سنگها ايجاد شده است .درازي هر پله سه متر وپهناي آن سي سانتي متر وارتفاع آن سيزده سانتي متر است در كمرگاه كنار پلكان سه كتيبه مربوط به اين اثر وجود دارد . فقط در يكي از كتيبه ها ( هو ، محمد زمان) ودر ديگري ( نصرمن ا…) ديده مي شود.

 

 

 
تپه صاحبجان چاپ فرستادن به ایمیل

 

كه در قسمت شمال غربي شهر درگز واقع است وساختمان تپه از بناهاي قبل از اشكاني مي باشد كه در دوره ساساني متروك شده است . خشت هايي كه در آن بكار رفته 45×45 سانتي متر مي باشد و13 سانتي متر قطر دارند . اين تپه از سمت شمال با بقعه سيد( قدمگاه) همجوار است . تپه داراي 15متر ارتفاع و51 متر طول  و37 متر عرض می باشد.

 
آرامگاه مولانا زين الدين ابوبكر تایبادی چاپ فرستادن به ایمیل
 

زين الدين ابوبكر ، يكي از صوفيان برجسته قرن هشتم هجري ، معاصر با تيمور لنگ و حافظ شيرازي بوده و در سال 791 هـ.ق. وفات يافته است.
مقبره مولانا زين الدين ابوبكر، در ابتداي جاده تايباد به خواف واقع شده است . محل قبر در فضاي آزاد قرار دارد و در برابر آن، بناي باشکوهي ساخته شده است . بر اطراف مرقد ، معجري كشيده شده است و دو لوح سنگي خاكستري رنگ ، يكي بر روي قبر و ديگري در بالاي سر آن به صورت افراشته قرار داده شده‌اند. بر روي سنگ قبر نوشته شده است : «هذا مرقد مرحوم قطب الاقطاب مولانا شيخ زين الدين ابابكر بن شيخ علي بن شيخ ابوبكر بن شيخ احمد بن (شيخ محمد بن) شيخ محمد بن شيخ سهيل تايبادي وفات يوم پنجشنبه محرم 791»
در بالاي سر قبر ، سنگ ديگري وجود دارد كه براساس كتيبه آن مشخص مي‌شود كه معجر خاكستري در سال 1030 هـ.ق. توسط شخصي به نام «خواجه درويش» تقديم مزار شده است . در برابر مزار مزبور ، بناي مجللي وجود دارد كه در سال 848 هـ.ق. توسط پير احمد خوافي ـ وزير شاهرخ ، پسر تيمور ـ جهت مسجد و نمازخانه بنا گرديده است.
نقشه بنا شامل گنبد خانه‌اي چهار تاقي با ايواني رفيع در جلوي آن و باب اتاق‌هاي دو طبقه‌اي در طرفين است . نماي بيروني بنا شامل ايوان رفيعي با تاق آهنگ است كه در دو سوي آن ،‌ غرفه‌هاي دو طبقه‌اي قرار گرفته است . راه ورود به طبقه اول هر يك از آن‌ها ، از درگاه كنار ايوان و راه ورود به طبقه دوم ، از پلكان‌هايي است كه در بيرون بنا قرار دارند. در پشت ايوان ، شش طاق نما قرار دارد . تمامي سطوح نماي ايوان و تاق‌هاي حجره‌هاي طرفين آن ، با استفاده از كاشي نره ـ به شيوه معقلي - و كاشي معرق تزئين شده است . فضاي اصلي داخلي به ابعاد 50/17 × 50/16 متر، ‌شاه‌نشين‌هايي با پوشش نيم گنبدي  گوشه سازي‌ها و مقرنس‌ كاري‌هايي دارد و بر فراز آن گنبدي با استفاده از سه كنج‌هاي مقرنس كاري شده و كاربندي ساخته شده است . در چهار گوشه بنا ، چهار پلكان تعبيه شده است كه به حجره‌هاي طرفين ايوان و به پشت بام راه مي‌يابند و ورودي آن‌ها از بيرون بناست. فضاي داخلي بنا ، در گذشته ، از طريق درگاه‌هاي شمالي و جنوبي نيز به بيرون راه داشته كه امروزه مسدود است.
نماي بيروني با قاب‌هاي ساده آجري و نماي ايوان و داخل آن با كاشي‌كاري معقلي ، معرق و تلفيق سنگ و كاشي تزئين شده است . عناصر تزئيني شامل نقوش گياهي ، هندسي و كتيبه‌هاست.
در شرق مقبره مولانا و به فاصله كمي از آن، در ميان قبرستاني، بنايي قرار دارد كه مقبره شيخ زين الدين علي ـ پدر شيخ زين الدين ابوبكر ـ منسوب است. اين مقبره، بنايي كوچك است ، با ايواني در ضلع باختري آن به ارتفاع 5/6متر و عرض 5/5 ، و دهانه 10/3 متر با تاق گهواره‌اي در جلوي آن ، كه دو مناره تزئيني كوچك نيز در بالاي آن جاي گرفته است . پيشاني آن و  زير كلاهك مناره‌ها و حاشيه قوس ايوان را با كاشي‌هاي نره فيروزه‌اي و لاجوردي كه از مجسد مولانا آورده‌اند ،‌ تزئين كرده‌اند . در داخل ايوان ، محرابي وجود داشته است كه در چند دهه قبل ، راهي از آن به داخل بنايي كه در پشت ايوان ساخته‌اند، باز كرده‌اند. در طرفين اين ايوان، دو چله خانه تعبيه شده است.
در برابر اين بنا ، صحني به ابعاد 5/5 × 6 متر واقع شده است كه در هر ضلع آن ، سه طاق نما ديده مي‌شود و در وسط آن، قبر برجسته‌اي وجود دارد و ورودي آن از جبهه شمالي است . بر روي سنگ قبر وسط صحن نوشته شده: «هذا مرقد سعادت دستگاه خواجه محمد هاشم ولد ميرحاج تحريراً في شهر صفر سنه 1036». با توجه به اين كتيبه معلوم مي‌شود كه قبر متعلق به شخصي به نام خواجه محمد هاشم، ولد مير حاج است ؛ نه شيخ زين الدين علي. از اين رو شايد سنگ قبر از جاي ديگر آورده شده باشد.

   _

 

 
يارم تپه چاپ فرستادن به ایمیل

 

اين تپه شامل آثار اولين سكونت اقوام دوره ما قبل تاريخ وروزگار باستان در دشت است وظاهرا اين اقوام از هزاره پنجم قيل از ميلاد در اين محل ساكن شده ومدارج ترقي را تا اواخر دوره ساساني در اين جلگه پيموده اند . يارم تپه به علت سكونت هاي مداوم شكل مرتب ومنظمي ندارد.تمدن يارم تپه را مي توان معرف تمدن شمال شرقي ايران كه تاكنون مطالعه گسترده اي درمورد آن نشده است ، دانست. برخي از نقوش  برروي سفال ها منحصر به فرد بوده وداراي خصوصيات ومشخصات محلي مي باشد اين تپه تاريخي در حدود 500 متري غرب بنديان ودر مجاورت رود درونگر قراردارد.

 

 

 
قبرستان گبرها چاپ فرستادن به ایمیل

قبرستان گبرها به فاصله یک صد متری شمال روستای پالکانلو از توابع دهستان درونگر و بخش نوخندان و در 20 کیلومتری شمال غربی درگز واقع شده است. بنا بر متون و منابع کهن، پیشینه ی این محوطه به قرون 6 تا 9 هجری و دوران ایلخانی باز می گردد . در این متون از زرتشتیان و مغ ها تحت نام گبرها یاد شده است . این گروه از زرتشتیان در زمان ایلخانان به درگز مهاجرت کرده و دروستاهای جلفا ، خیر آباد مرکزی و پالکانلو مسکن گزیده اند و احتمالاً به همین سبب مکان مزبور به قبرستان گبرها معروف گردیده است . این قبرستان بر روی تپه ای قرار گرفته و محوطه ای را در حدود 320×267 متر در بر می گیرد.
ارتفاع این تپه از سطح زمین های اطراف به طور تقریبی ده متر می باشد ک قبور در نقاط مختلف آن دیده می شود.

 
<< شروع < قبلی 1 2 3 بعدی > انتها >>

صفحه 1 از 3
Template url :
www.kh-tdc.com

جاذبه هاي گردشگري تاريخي

شرکت توسعه گردشگری خراسان رضوی

شرکت توسعه گردشگری خراسان رضوی
Designed by : طراحي قالب هاي حرفه اي وب سايت

Rajman Enterprise Portal:

پرتال سازمانی راژمان

پرتال سازمانی راژمان پورتال سازمانی راژمان

پرتال شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی خراسان رضوی قدرتمند شده با پرتال سازمانی راژمان و پیاده سازی شده توسط شرکت سازه های اطلاعاتی راژمان

پرتال شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی خراسان رضوی
Portal template designed by : طراحي قالب هاي حرفه اي وب سايت
 

آمار بازدیدکنندگان سایت

امروز262
دیروز174
این هفته262
هفته پیش2034
این ماه5677
ماه قبل9172
مجموع88617
آنلاين 15

اوقات شرعی