امام رضا (ع) می فرماید :

کسي که اندوهي از دل مومن بزدايد ، الله تعالي در روز قيامت اندوه را از دل او برطرف نمايد.اصول کافي ، ج2 ، ص200

28 اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم عمر خیام

اطلاعیه جهت واگذاری مسکن مهر به پرسنل  صنعت گردشگری

ثبت نام در خصوص  مسکن مهر کارکنان صنعت گردشگری حداکثر تا 31 اردیبهشت ماه 91 تمدید شد. لذا از متقاضیان دعوت به عمل می آید فقط تا تاریخ ذکر شده جهت تکمیل مدارک خود اقدام نمایند...شرایط و مدارک لازم جهت ثبت نام

جاذبه هاي گردشگري تاريخي
کتیبه نادری چاپ فرستادن به ایمیل

كتيبه‌ نادري

اين كتيبه در مدخل دربند ارغونشاه قرار دارد. سنگ نوشته‌اي با شعر تركي از «گلبن افشار» و در ثناي نادر پسر شمشير است. ارتفاع كتيبه از سطح رودخانه 15 متر است و متن شعر داراي 24 بيت بوده و با حمد خدا شروع مي‌شود.

 
حمام نادری چاپ فرستادن به ایمیل

حمام نادری

حمام نادری، بر روی پایه های تخریب شده غرفه های ضلع شمال غربی مسجد کبود گنبد شهرستان کلات نادر ساخته شده و مربوط به دوران حکومت نادر شاه افشار است.

ورودی این حمام از طرف غربی خارج مسجد کبود گنبد بوده و هدف این بوده که افراد پس از طهارت به فضای مسجد وارد شوند. این حمام دارای سرحمام، خزانه، سردخانه و گرمخانه بوده و اکنون جزئی از مجموعه مسجد کبود گنبد به حساب می آید. آب انبار این بنا در مجاورت ضلع شمالی مسجد قرار دارد و هدف تامین آب مورد نیاز اهالی ساکن در کبود گنبد یوده است.

این آب پس از آبشار قره‌سو و از عبور از باغ عمارت خورشید وارد این آب انبار شده و مسجد و برخی از منازل اطراف، از این آب استفاده می کردند.

 
سد نادری چاپ فرستادن به ایمیل

سد نادری

اين سد در حدود 4 كيلومتري خاور كلات، در جايي كه بستر رودخانه به تنگ‌ترين حد خود مي‌رسد، بنا شده و ظاهراً از آثار دوره افشاريه است. با اين‌كه در منابع مختلف ، تاريخ‌هاي مختلفي از جمله دوره ساساني، سلجوقي، صفوي و افشاريه براي اين سد ذكر شده اما با توجه به دلايل ذيل، محتمل تر به نظر مي‌رسد كه ساختمان سد از اقدامات دوره افشاريه باشد: به جهت نامي كه بيش‌تر بدان مشهور است (نادري) ؛ اقدامات قابل توجه عمراني كه در دوره افشاريه در اين منطقه صورت گرفته ؛ ابعاد مشابه آجرهاي به كار رفته در سد و بناهاي نادري كلات (27 × 27 سانتي متر) ؛ شباهت آجر چيني‌هاي ديواره سد با آجر چيني‌هاي برج نادري كلات ؛ و سرانجام ماندگاري ساختمان سد بيش از آن است كه بتوان آن را به دوره ساساني يا سلجوقي نسبت داد.
سد كلات نادري، از نوع سد‌هاي وزني است كه قوس محسوسي نيز دارد. طول تاج سد حدود 95 متر است كه 5/11 متر از سمت چپ آن خراب شده است. طول بند در كف رودخانه تنها 5/6 متر است. ضخامت ديوار سد در پايين 5/27 متر و در بالا 10 متر است.ارتفاع ديواره سد نيز به 70 متر مي‌رسيده است. مصالح مورد استفاده در ديواره سد، آجر و ساروج و در قسمت‌هايي جانبي، سنگ و ساروج است. نماي شرقي ديواره سد، جايي كه آب در پشت آن جمع مي‌‌شود، تمامي به شيوه هنرمندانه‌اي با آجر‌هاي قرمز رنگ پوشش يافته است. در طول ديواره مزبور، در فاصله‌هاي مختلف، حاشيه‌هاي تزييني با آجر به صورت برجسته كاري ايجاد شده كه حكايت از توجه مهندسان و معماران زمان به جنبه‌هاي تزييني بنا دارد. ديواره سد در جانب مخزن ، داراي سه دريچه خروجي آب در ارتفاع‌هاي مختلف و برج آبگيري با پلكان مارپيچي است كه دسترسي به مجراهاي خروجي آب را فراهم مي‌ساخته است. منظور اوليه از احداث سد، ذخيره سازي تنظيم جريان آب رودخانه از مرز‌هاي سياسي ايران قرار دارد، بوده است؛ اما با انباشته شدن مخزن سد با رسوبات رودخانه ، سد در عمل كارآيي خود را از دست داده و به حال خود رها شده است .

 
مسجد كبودگنبد چاپ فرستادن به ایمیل

مسجد كبود‌گنبد

اين بنا در شهرستان کبود گنبد (کلات نادری) در شمال مشهد و نزديک مرز واقع شده و از بناهای نادر شاه افشار است که به خاطر رنگ کبود کاشی های آن بدين نام خوانده شده و بعدها بين سال‌های 1148 – 1160 ه- ق شهرستان مزبور (کلات نادری) نام خود را نيز از آن گرفته است. اين مسجد را از كارهاي دوران سلجوقي مي‌دانند و نادرشاه هم قسمت‌هايي از آن را ساخته است. گنبد ساقه بلندي دارد كه برگرداگرد آن سوره قرآن نوشته شده است. كاشي‌هاي آن زرد، آبي، سرمه‌اي، سفيد و قهوه‌اي رنگ است.

 اين ايوان به صورت چهار ايوانه ساخته شده و دارای صحن، ايوان، گنبد خانه است. صحن مسجد به شکل مستطيل و به ابعاد 27*19 متر است. در چهار جهت اصلی صحن چهار ايوان بزرگ به دهنه 8 متر و ارتفاع 11 متر با تزيينات طاق نما و کاشی قرار دارد. ايوان جنوبی به عنوان شبستان تابستانی مورد استفاده قرار می گيرد. ايوان ورودي داراي سنگ نوشته‌اي است كه با نام تعميركننده آن كه از خاندان جلاير است، حكاكي شده است.

 
عمارت خورشيد چاپ فرستادن به ایمیل

عمارت خورشيد

عمارتي هشت ضلعي و سه طبقه است و در ميان باغي با جوي‌ها و خوص‌هاي متعدد قرار داشته و به روايت متون دوره قاجار پيش از آن كه كاخي براي امراي جلاير باشد، كه مدتي را در كلات زيسته‌اند، مقبره نادر بوده و به دستور وي ساخته شده است. دور تا دور بنا شامل هشت ايوان و دو ورودي است كه به اندروني‌هاي متعدد وصل مي‌گردد. نماي ساختمان با سنگ قهوه‌اي خوشرنگي تزيين شده كه روي سنگ‌ها، حجاري‌هايي از نقش گل و ميوه‌هاي گرمسيري ايجاد شده است، اين سنگ‌ها ظاهراً به دستور نادر از آذربايجان و مراغه بدين محل حمل شده است. در قسمت‌هاي شرقي بنا تصويري بر ديوار نقاشي شده و دور تا دور قسمت داخلي نيز با آيات سوره «عم‌ يتسائلون» و نقاشي‌هاي داراي طلاكاري مزين شده است. زيرزمين تاريك قصر به محل خزانه‌هاي نادر و احتمالاً زندان‌هايي موقتي يا محل دفن اختصاص داشته است و بعد از طبقه هم‌كف، 66 ستون سنگي به شكل نيم استوانه طبقه سوم را تشكيل مي‌دهند كه شايد ساقه گنبدي باشد كه ساخته نشده است. . اين قصر در نيمه دوم قرن دوازدهم هجري قمري ساخته شده است.


 

 
<< شروع < قبلی 1 2 بعدی > انتها >>

صفحه 1 از 2
Template url :
www.kh-tdc.com

جاذبه هاي گردشگري تاريخي

شرکت توسعه گردشگری خراسان رضوی

شرکت توسعه گردشگری خراسان رضوی
Designed by : طراحي قالب هاي حرفه اي وب سايت

Rajman Enterprise Portal:

پرتال سازمانی راژمان

پرتال سازمانی راژمان پورتال سازمانی راژمان

پرتال شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی خراسان رضوی قدرتمند شده با پرتال سازمانی راژمان و پیاده سازی شده توسط شرکت سازه های اطلاعاتی راژمان

پرتال شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی خراسان رضوی
Portal template designed by : طراحي قالب هاي حرفه اي وب سايت
 

آمار بازدیدکنندگان سایت

امروز22
دیروز273
این هفته295
هفته پیش2034
این ماه5710
ماه قبل9172
مجموع88650
آنلاين 9

اوقات شرعی